Overslaan en naar de inhoud gaan

Contactlenzen

Contactlenzen

Koeloptics verkoopt

Harde lenzen

Harde lenzen worden ook wel ‘vormstabiele lenzen’ genoemd. Vroeger werden harde lenzen van het materiaal  hard plastic  gemaakt. Dit materiaal liet geen zuurstof door, wat een risico opleverde voor het hoornvlies. Tegenwoordig zijn vormstabiele lenzen zuurstof doorlatend, en daardoor gezond voor het oog. Het duurt iets langer dan bij zachte lenzen voor uw ogen aan de lens gewend zijn geraakt. Ze hebben een zeer breed toepassingsgebied voor afwijkende oogvormen en sterkte.

Zachte lenzen

Het grootste voordeel van zachte lenzen, is dat het comfortabeler en veiliger is dan ooit er zijn vele soorten zachte lenzen zodat er voor bijna iedereen die lenzen wil gaan dragen een lens is. Zachte lenzen zijn ideaal voor bijvoorbeeld het sporten of bij het uitgaan of in situaties waarbij een bril niet handig is. Er is keuze uit daglenzen, 2-weeklenzen en maandlenzen.

Siliconen Hydrogel-lenzen

Siliconen Hydrogel is een relatief nieuw materiaal. Bijzonder aan het materiaal is dat het een hogere zuurstofdoorlaatbaarheid heeft en een lager watergehalte. 

Siliconen Hydrogel-lenzen zijn bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van droge, rode of branderige ogen. Nadat u aan de lenzen gewend bent geraakt, zal het draagcomfort duidelijk hoger zijn dan bij normale zachte of vormstabiele lenzen.

Ortho-K-lenzen

Het bijzondere aan ortho-K-lenzen is dat u scherp ziet wanneer u ze draagt, maar ook wanneer u ze niet draagt. Hoe dat mogelijk is? Terwijl u de lens draagt, ‘masseert’ deze het hoornvlies, dat hierdoor vervormt tot het een vorm aangenomen heeft waarmee u sterkte 0 heeft. Als u de lenzen regelmatig draagt blijft het hoornvlies in de juiste vorm, zodat u overdag scherp kunt zien zonder lenzen te dragen. Wanneer u de lenzen niet meer draagt, zal het hoornvlies binnen 6 weken weer de oorspronkelijke vorm aannemen.

Bifocale en multifocale lenzen

U kent vast de bifocale of multifocale bril, waarmee u zowel in de verte als dichtbij scherp kunt zien. Wel, dit principe kan ook worden toegepast op contactlenzen.

Het verschil tussen bifocale en multifocale lenzen, is dat multifocale lenzen in sterkte trapsgewijs oplopen, terwijl u met bifocale lenzen slechts in twee afstanden scherp kunt zien, namelijk: dichtbij en veraf. Met bifocale lenzen kunt u de tussenliggende afstanden niet scherp zien. Het voordeel van bifocale lenzen is dat het leesgedeelte sterker geslepen kan worden dan bij multifocale lenzen.