Overslaan en naar de inhoud gaan

Porsche Design

One Design. Different Style

Professor Ferdinand Alexander Porsche, ontwerper van de Porsche 911 en kleinzoon van de Porsche stichter, opende de Porsche Design Studio in Stuttgart in 1972, welke verhuisde naar Zell am See, Oostenrijk, twee jaar later.

Voor Porsche werd de Porsche 911 het symbool van dé sportwagen en een echte design klassieker, en dit samen met vele andere producten ontworpen door F. A. Porsche. Later volgenden dan de Porsche Boxter, de Porsche Cayman, verschillende versie’s van de Porsche 911 Carrera, de Porsche 911 Targa, de Porsche 911 Turbo, de Porsche 911 Cabriolet, de Porsche 911 GT2, de Porsche Cayenne, Cayenne GTS én de Cayenne Turbo. 

In de Porsche Design Studio werden de daarop volgende jaren, verschillende mannen accessoires zoals horloges, Porsche Design brillen en zonnebrillen, pennen, reiskoffers enz gecreëerd, en wereldwijd verkocht onder de merknaam “Porsche Design”. Tegelijkertijd, werden verscheidene industriële en consumentengoederen ontwikkeld onder de naam “Design by F.A. Porsche”. Alle ontwerpen onderscheiden zich door een duidelijk en functioneel design, zorgvuldig geselecteerde materialen en hoge kwaliteit en vakmanschap, gecombineerd met een artisanale traditie en topkwaliteit technology. 

Sinds 2005 worden alle producten ontwikkeld en op de markt gebracht onder de merknaam Porsche Design.

Enkele Porsche Design monturen